Elskede lille Linus-skat!

Idag er det 9 år siden, vi mistede dig. Hvad skal jeg sige? Det bliver ved med at være lige svært. Det er som om, det ikke er ret længe siden, og alligevel er tiden jo gået. Vi er ikke nyramte mere, men det betyder ingenting på en dag som denne. Som på din fødselsdag forleden, har jeg været på kirkegården med blomster og lys. Der er fint granpyntet. Men hvad betyder det? Det er jo lige meget i virkeligheden, det betyder jo kun noget for mig og far. Hvis verden havde været, som den burde være, skulle vi have holdt fødselsdag for dig og måske din klasse, og i dag ville bare have været en ganske almindelig søndag efter fødselsdagene. Men sådan er det jo ikke. I dag er den dag, hvor verden blev fuldkommen absurd og surrealistisk. Den dag, hvor tiden gik i stå, og livet ikke bare fortsatte sin vante gang. Den værste dag i mit liv. Den dag, hvorfra intet blev, som det var. Den dag, hvor den ultimative katastrofe ramte os. Jeg kender intet værre. Egentlig har jeg rigtigt svært ved at forstå, jeg er her endnu. At jeg overlevede. Umiddelbart gave det ingen mening for mig, at jeg skulle overleve det. Selvfølgelig er jeg glad for, at jeg ikke også døde, men lige i situationen, kunne jeg overhovedet ikke se nogen mening med, at jeg skulle overleve min søns død.

Din lillebror giver mig en mening med mit liv. Han beriger mit liv, og hans tilstedeværelse i mit liv, er en kilde til uendelig glæde. Han var med på kirkegården i dag, og det var egentlig helt i orden. Han hjalp med at tænde dine lys. Han forstår det jo ikke rigtigt, men han ved godt, hvem du er. Sidst jeg fortalte ham, hvor kede af det vi var, da vi mistede dig, sagde han: men nu har I fået mig i stedet for! Det er jo sødt, men ikke helt rigtigt. Vi har ikke fået Silas i stedet for dig, ham kunne vi sådan set godt have fået alligevel. Og han er jo ingen erstatning for dig. Han er sig selv. Du vil altid mangle i vores liv og vores familie. Sådan vil det altid være. I dag græder jeg igen, mens himlen græder med mig. Denne sorg vil aldrig slippe mig. Det vil altid være muligt og nødvendigt at træde ind i den og mærke kærligheden og sorgen. Vi mistede så meget med dig. Vi mistede alt det, vi skulle have oplevet sammen med dig, hele det liv, vi skulle have haft.

Kærligheden er den samme, sorgen er den samme, men relationen har fået en anden farve. Det er den bedste måde, jeg kan beskrive det på. Mit liv er godt i dag. Men sorgen vil altid lægge en alvorlig klangbund i mit indre, og en tendens til melankoli. Sådan ef det bare. Min elskede Linus, du lærte mig meget om at være mor, og for det er jeg taknemmelig. Man kan aldrig fortryde de børn, man får. Min kærlighed rækker meget længere end døden.

Min kærlighed for evigt, lille skat. Kærlig hilsen

Mor